This is default featured slide 1 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured slide 2 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured slide 3 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured slide 4 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured slide 5 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

Kamis, 03 Oktober 2019

Resep Masak Sotong Pedas

Cuttlefish Sauté - resipi memasak yang akan dibincangkan dalam artikel kami hari ini adalah mengenai panci tetapi goreng kami akan memasak kali ini menggunakan sotong sebagai bahan utama. Sotong atau (sotong) adalah salah satu daripada banyak produk marin yang mempunyai banyak kandungan nutrisi dan mengandungi sedikit lemak. Sotong ini juga merupakan produk laut yang didagangkan bersama haiwan yang serupa seperti sotong dan sotong. Makanan laut ini juga mempunyai rasa dan aroma tersendiri apabila dimasak. Untuk membuat udang goreng sendiri agak mudah dan tidak terlalu rumit dalam pemprosesannya dan bahan-bahan yang digunakan tidak sukar diperolehi seperti sotong, bawang, bawang putih, cabai hijau, lada, kicap dan beberapa perisa tambahan lain. Untuk bahan dan pemprosesan yang lengkap, antara lain adalah seperti berikut.

Panaskan minyak goreng dan kemudian gorengkan bahan seperti cabai hijau cincang, bawang merah, bawang putih sehingga harum.

Bahan-bahan:

  1. 250 gram sotong (potong mengikut rasa dan mendidih sebentar).
  2. 4 cili hijau (dihiris dihiris).
  3. 6 cengkeh bawang merah (dihiris nipis).
  4. 3 ulas bawang putih (memarkan).
  5. Serbuk lada secukup rasa.
  6. 4 sudu besar kicap.
  7. Air rebus secukup rasa.
  8. Minyak masak secukup rasa.
  9. Garam halus dan perisa secukup rasa.

Cara membuatnya:

  • Panaskan minyak goreng dan kemudian gorengkan bahan seperti cabai hijau cincang, bawang merah, bawang putih sehingga harum.
  • Kemudian tuangkan air rebus bersama-sama dengan serbuk lada, garam, dan sos soya manis ke dalam kacau sambil kacau sekata.
  • Selepas itu tambahkan keratan sotong dan tambah perasa. Masak dan kacau lagi sehingga semua bahan-bahan bercampur dengan baik semasa mencicipi rasa.
  • Akhirnya, masak sotong-goreng pada piring hidangan bersama dengan nasi putih hangat.
  • Nasib baik dengan resipi dan bagaimana membuat sotong goreng yang lazat dan lazat. 
Semoga resipi goreng hari ini dapat memberikan lebih banyak manfaat kepada ibu di rumah untuk dapat menyajikan hidangan yang lazat kepada suami dan anak-anak mereka yang dicintai di rumah. Terima kasih.

Rabu, 02 Oktober 2019

Nasi Ayam Malaysia Resep

Resipi untuk Beras Ayam Melaka
Pernahkah anda mencuba resipi untuk nanas jeruk atau pedas daging pedas? Nah, kali ini ResepRecipe.Com menyajikan resep Melacca Chicken Rice, salah satu resipi untuk Resipi Masakan, untuk anda semua yang suka bereksperimen dengan dapur tercinta anda. Kami telah mendapat resipi ini dari pelbagai sumber rujukan yang boleh dipercayai, jadi sila lihat dengan teliti. Hasil teratas yang disokong :)
Berikut adalah ramuan yang diperlukan untuk membuat Melacca Chicken Rice. Sila beri perhatian kepada jumlah amaun ya, jadi hasilnya seperti yang diharapkan.

Pernahkah anda mencuba resipi untuk nanas jeruk atau pedas daging pedas? Nah, kali ini ResepRecipe.Com menyajikan resep Melacca Chicken Rice

Bahan yang diperlukan

200 gram nasi berbulu, basuh bersih
400 ml dulang ayam selebihnya
½ ayam, potong 2, basuh bersih
4 ulas bawang putih, cincang halus
Garam 1 sudu teh
2 sudu minyak bijan
2 ㎝; marjerin
1 blok stok ayam
1 liter air
Broth

500 ml stok ayam, dandang ayam
1 sudu minyak bijan
1 sudu kecil kicap
1 sudu besar kicap tebal
1 sudu teh gula
garam secukup rasa
Sos Cili

8 cili merah keriting
Lada cayenne hijau
4 ulas bawang putih
2 ㎝; halia
2 sudu besar jus limau
Garam ¼ sudu teh
100 ml stok ayam panas
memasak
Berikut adalah langkah-langkah yang perlu dilakukan dalam proses membuat hidangan Melacca Chicken Rice. Perhatikan dengan teliti setiap langkah, terutamanya mengenai perkara yang berkaitan dengan masa dan tempoh pemprosesan. Jangan biarkan makanan / minuman anda gagal kerana kurangnya ketelitian.

Bagaimana untuk membuat

Sos Cili: Cili merah mentega, cayenne, bawang putih, halia dan garam. Campurkan dengan jus sup dan kapur, kacau dengan baik. Ketepikan.
Kacau: rebus ayam dengan semua bahan sehingga mendidih, ketepikan.
Masak air dengan garam dan minyak bijan sehingga mendidih, tambahkannya, masak sehingga ayam dimasak. Keluarkan ayam, potong, masukkan 400 ml kaldu.
Panaskan marjerin, tumis bawang putih sehingga harum. Tuangkan kuah, masukkan sup dan garam, masak sehingga air mendidih.
Tambah nasi, masak sambil kacau hingga tepung habis. Tutup kuali, biarkan beras naik (± 20 minit).
Kukus hingga beras sehingga dimasak. Ambil 1 sudu nasi yang enak, dalam bentuk bulat dengan menanam nasi semasa panas.
Hidangkan beras dengan ayam, saus dan sos cili.

cara buat nasi ayam melayu
resep ayam khas malaysia
resep nasi ayam semarang
resep nasi ayam medan
resep sambal nasi ayam
resep nasi ayam kecap
nasi ayam sederhana
nasi lemak malaysia

Selasa, 01 Oktober 2019

Resep Es Cendol Bandung Spesial

Es Cendol adalah minuman sejuk dan manis yang diperbuat daripada tepung beras yang diproses yang kemudiannya ditambah dengan ais parut dan santan dan penyelesaian gula perang. Es Cendol adalah minuman tipikal dari rakyat Sunda, Jawa Barat, tetapi ais cendol ini sangat popular di hampir semua wilayah di Indonesia. Es cendol ini mempunyai ciri tersendiri, di mana tepung beras diproses dan kemudian diberi pewarna hijau semulajadi yang terbuat dari ekstrak daun pandan atau daun suji diproses, kemudian dicetak untuk membentuk bahan kecil. Tetapi kini terdapat juga orang yang menggunakan pewarna hijau buatan khusus untuk makanan bukan daun pandan atau daun suji. Cara membuat ais cendol tidak sukar.

Es Cendol adalah minuman sejuk dan manis yang diperbuat daripada tepung beras yang diproses yang kemudiannya ditambah dengan ais parut dan santan dan penyelesaian gula perang.

Bahan-bahan:

1. 100 gram tepung beras.
2. 20 gram tepung hunkwe.
3. 50 gram kanji.
4. 100 ml air dari ekstrak daun pandan.
5. 100 ml air dari ekstrak daun suji.
6. 500 ml air masak.
7. ¾ sudu air kapur sirih.
8. ½ sudu garam halus.

Bahan-bahan untuk membuat santan:

1. 1.5 liter santan.
2. 2 daun pandan (kira-kira 20 cm kemudian mengikat simpulan).
3. 1 sudu garam halus.

Bahan-bahan untuk membuat penyelesaian gula perang:

1. 250 ml air.
2. 500 gram gula perang (sikat halus).
3. 75 gram gula pasir.
4. 2 daun pandan (kira-kira 20 cm kemudian mengikat simpulan).

Bahan pelengkap:

1. Menggorok daging kelapa muda.
2. Pisau nangka yang dihirup yang telah dimasak.
3. Nata de coco.
4. Kiub ais dicukur.

Cara membuat:
  • Pertama, letakkan tepung beras, tepung beras, kanji, air dari daun pandan dan daun suji, dan air putih menjadi kuali sambil kacau sekata, kemudian masak sehingga campuran akan bertambah.
  • Selepas campuran cendol telah menebal, sediakan air masak dalam baldi kecil atau lembangan kemudian letakkan acuan cendol di atasnya.
  • Seterusnya, tuang campuran cendol ke dalam acuan, kemudian tekan acuan sehingga campuran cendol keluar dari acuan dan membentuk serpihan kecil. Lakukan sehingga semua adonan cendol habis. Kemudian ambil cendol siap kemudian longkang.
  • Untuk membuat air santan, masak semua bahan untuk membuat santan mendidih tetapi jangan masak sehingga santan patah. Selepas memasak air kelapa maka longkang.
  • Untuk membuat air gula perang, masak semua bahan untuk membuat penyelesaian gula perang sambil kacau sehingga air gula perang menjadi bisul. Selepas gula perang gula rebus kemudian keluarkan dan longkang.
  • Untuk bagaimana menyediakan ais cendol, sediakan mangkuk saiz sederhana kemudian tambahkan kiub ais yang dicukur dan kemudian masukkan cendol, daging kelapa muda yang dihancurkan, nangka diiris dan nata de coco secukup rasa. Seterusnya memberi penyelesaian gula perang dan santan ke dalam mangkuk. Cendol ais siap dimakan.
  • Es Cendol sangat baik untuk dinikmati apabila cuaca panas atau sebagai pencuci mulut. Semoga resep ini dan bagaimana membuat ais cendol Bandung yang lazat boleh diamalkan di rumah anda. Cuba.
resep cendol bandung kenyal
resep cendol ncc
es cendol spesial
cara membuat cendol untuk jualan
resep es cendol kekinian
resep es cendol pelangi
cara membuat kuah cendol yang enak
cara membuat es cendol modern

Minggu, 29 September 2019

Bagaimana Cara Membuat Dodol

Dodol adalah salah satu makanan ringan yang dibuat dari tepung beras, santan, gula pasir, gula perang dan ditambah dengan bahan-bahan lain. Bahan-bahan untuk membuat dodol tidak sukar dicari, hanya memerlukan masa dan kemahiran khusus dalam pemprosesannya untuk menjadi dodol yang berkualiti. Dalam era moden ini, terdapat banyak jenis rasa yang terdapat di dodol, mulai dari durian dodol atau dodol rasa nangka. Di kawasan Jawa Timur, dodol dipanggil jenang. Walau bagaimanapun, bentuk jenang itu sendiri sedikit lebih lembut, manakala dodol berasa padat dan kasar. Kaedah pembungkusan dodol itu sendiri biasanya dibungkus menggunakan kertas plastik atau kertas.
Dalam artikel ini, kami akan membincangkan bagaimana dan ramuan apa yang diperlukan untuk membuat dodol manis ini.

Dodol adalah salah satu makanan ringan yang dibuat dari tepung beras, santan, gula pasir, gula perang dan ditambah dengan bahan-bahan lain.

Bahan-bahan:

1. 1 kg tepung beras ketan.
2. 100 gram tepung beras.
3. 2 kg gula perang berkualiti baik maka sikat halus.
4. 500 gr gula pasir yang berkualiti.
5. 2 liter santan tebal.
6. 2 liter santan berair.
7. ½ sudu garam halus.
8. 2 helai daun pandan berukuran 20 cm kemudian simpulkan simpulan.
9. Baki yang dilapisi dalam daun pisang sebagai asas.

Cara membuat:

Mula-mula menyediakan kuali yang agak besar maka masaklah santan tebal, gula perang, gula pasir, daun panda, dan garam hingga bisul. Setelah mendidih, angkat dan biarkan santan pada api yang rendah kemudian buang pancake itu.
Setelah itu sediakan bekas kecil atau baskom kemudian campurkan santan berair, tepung beras melekit dan tepung beras kemudian kacau hingga rata.
Selepas itu, masukkan larutan tepung ke dalam santan tebal yang telah direbus, kemudian kacau perlahan-lahan sehingga campuran itu berkemaskan dan dimasak kemudian keluarkan dari panas. Beberapa petua supaya memasak doh sama rata, terus kacau, jangan berhenti sehingga doh benar-benar menebal dan dimasak.
Selepas dodol dimasak, tuangkan dodol ke atas dulang yang diberi asas daun pisang dan kemudian dinginkan. Jika dodol sejuk, cetak dodol menjadi kepingan kecil atau mengikut selera anda kemudian bungkus dengan menggunakan kertas penaik.
Hidangkan dodol manis ini sebagai pencuci mulut selepas makan besar. Mudah-mudahan resepi dan cara untuk membuat dodol manis akan memberi manfaat kepada kita semua. Nasib baik dengan resipi ini di rumah anda dan nasib baik.

Sabtu, 28 September 2019

Cara Membuat Onde Onde Untuk Jualan

Onde-onde adalah salah satu jenis makanan atau makanan ringan yang sangat terkenal di Mojokerto dan Jakarta, Indonesia. Sejak era Majapahit, Mojokerto juga dikenal sebagai kota pangsit. Kek Onde-onde mempunyai bahan asas dalam bentuk tepung beras tepung atau tepung yang dibentuk bulat dan kemudian diberi percikan biji wijen, kemudian di dalam juga diberi pengisian dalam bentuk kacang hijau. Onde-onde juga terkenal di luar negara seperti Chinatown. Dalam artikel ini kita akan membincangkan cara membuat ladu.

Onde-onde adalah salah satu jenis makanan atau makanan ringan yang sangat terkenal di Mojokerto dan Jakarta, Indonesia. Sejak era Majapahit, Mojokerto juga dikenal sebagai kota pangsit

Bahan untuk membuat kulit onde-onde:

1. 500 gram tepung beras (atau tepung boleh digunakan).
2. 150 ml santan.
3. 1 sudu serbuk vanila.
4. 100 gram gula pasir.
5. 250 gram biji bijan.
6. Garam licin secukup rasa
7. air masak.
8. Minyak masak (untuk menggoreng).

Bahan-bahan untuk pemadat:

1. Pasta mung kacang dibuat (boleh dibeli di pasar raya).

Cara membuat:
Pertama, panaskan santan yang disiapkan terlebih dahulu. Kemudian sediakan sebidang kecil dan tambah tepung beras ketan, vanila, gula pasir, garam halus, dan tambahkan santan panas dan kacau dengan baik. Seterusnya memberi air rebus sedikit demi sedikit sambil kacau rata untuk membentuk adunan.
Selepas itu, ambil adunan kira-kira 2 sudu kemudian tekan dan kemudian tambahkan pes kacang hijau yang cukup. Sampul depan dan bentuk bulat doh yang telah diisi dengan kacang hijau sebelum ini. Lakukannya untuk semua adunan sehinggalah doh habis.
Selepas doh selesai mengisi, kemudian taburkan semua adunan dengan menggunakan biji wijen secara merata.
Seterusnya, sediakan kuali dan panaskan minyak masak dan goreng semua campuran adunan sehingga dimasak.
Selepas semua ladu dimasak maka kemudiannya dihidangkan ladu pada plat hidangan. Nasib baik dengan resipi dan cara membuat ladu Indonesia yang lazat dan lazat.

Jumat, 27 September 2019

ikan asam pedas kecombrang

Steam Fish Gerapu Kecombrang / sos kincung

Bersihkan ikan untuk membuat perut ikan melebar, memberi jus jeruk, dan julienne jahu dipotong. Masukkan ikan di cincang dip dari kukus selama 6 minit,

Bahan-bahan:
300gr satu ikan kerapu

Rempah bercampur:
- 4 keping bawang merah
- 3 ulas bawang putih
- 1 bawang
- 2 cili merah kerinting
- 4 biji cayenne
- 2 batang serai (mengambil putih)
- 1 cm kunyit
- 1 bunga kincung
- Air asam asid yang mencukupi
- 1 buah kapur
- garam, gula, perisa secukup rasa
- 3 sudu makan sanbal Bangkok

bahan percikan:
- daun ketumbar
- Kacang chili genbung
- daun bawang

Cara memasak

Bersihkan ikan untuk membuat perut ikan melebar, memberi jus jeruk, dan julienne jahu dipotong. Masukkan ikan di cincang dip dari kukus selama 6 minit, angkat usus, masukkan air ke dalam sos.
Masukkan semua rempah dan tambah gula dan garam secukup rasa. Masukkan air berasid. Masukkan sos cili, sos tiram, topeng sehingga dimasak, diketepikan.

Untuk pembentangan lokasi ikan dalam piring bujur siram dengan sos kemudian hiaskan dengan irisan cincang dan bawang, dihidangkan dengan nasi putih.

Selasa, 24 September 2019

kisah sukses penjual kue basah

Warna yang menarik disusun dengan kemas di dalam mangkuk, dibalut dengan daun hijau, dan bau dari jauh, mengetuk lidah anda untuk mencuba. Barisan kek basah dan pelbagai makanan goreng seperti kes pertunjukan yang sangat baik yang menggoda para pelanggan untuk dimakan dengan serta-merta. Siapa yang tidak akan tergoda untuk melihat warna kek tradisional yang dipaparkan dalam kes paparan?

Kek tradisional mempunyai rasa istimewa dan kaya berbanding kek gaya Barat. Gabungan gurih, legit, manis, asin, dan pedas menjadi citarasa khas bagi rakyat Indonesia. Variasi yang sangat kaya tidak bosan untuk mencuba dan terus menggoncang lidah penonton. Kek tradisional kekal di hati para pencintanya.

Warna yang menarik disusun dengan kemas di dalam mangkuk, dibalut dengan daun hijau, dan bau dari jauh, mengetuk lidah anda untuk mencuba.

Kemunculan kuih tradisional yang mula-mula hanya berfungsi sebagai makanan ringan apabila tetamu melawat, perhimpunan sosial, dan persahabatan antara saudara-mara menjadi perniagaan oleh beberapa orang. Ternyata peluang ini ditanam oleh seorang wanita yang lahir di Sukabumi, Puan Hanita, pemilik Toko Kue Irma. Pada tahun 1980 kedai Cake Irma diasaskan, walaupun pada masa itu ia hanya perniagaan berasaskan rumah. Peruntukan dan warisan pengetahuan ibu bapa, menjadikan Ny. Hanita meneruskan semangat ibunya untuk memulakan perniagaan kek.

Bekalan yang cukup untuk membawa dia keyakinan untuk memasuki dunia perniagaan. Ternyata memang kesan pemasaran yang mengerikan dari mulut ke mulut, yang merupakan penentu kejayaan atau kehancuran perniagaan. Walau bagaimanapun, dalam sejarah Kedai Cake Irma, pemasaran dengan cara ini telah menjadi perubahan besar dalam perniagaan.

Kedai yang terletak di Jalan Gelong Baru Barat I No. 42, Tomang, Jakarta Barat tidak pada awalnya berpusat pada kue tradisional, tetapi menawarkan tiga jenis kue, yaitu Banana Molen, Chicken Pie, dan Saucys Broad yang disediakan untuk pesanan kecil.

Permintaan ternyata agak baik. Pasaran menerima dengan tangan terbuka. Kritikan dan input telah muncul. Kedai Pastry Irma juga meneroka kuasa penciptaan ke arah perniagaan pastri tradisional. Pemasarannya telah meningkat, dari agensi kerajaan, acara pejabat, hari ulang tahun, perhimpunan, dan lain-lain. Sehingga kini, Kedai Pastry Irma mampu menjual berpuluh-puluh jenis kek tradisional, seperti makanan goreng, pelbagai kek basah, makanan ringan pasaran dan kek gaya Barat yang lain, seperti pastri, roti, pastri, kek, dan makanan ringan.

Kejayaan Menjadi Nyata Walaupun berada di kompleks kediaman, jauh dari lebuh raya, Irma Pastry Shop di Tomang masih tidak kehilangan pengguna. Sebagai contoh seorang pelanggan yang memesan kek hari jadi apabila pasukan laporan di Bakery Indonesia ditemui di Kedai Cake Irma Tomang. "Saya telah melanggan kek selama beberapa lama. Di samping rasa dan variasi yang baik, harga berpatutan. Saya tidak bosan memilihnya. Ya, walaupun satu, lokasi yang menurut pendapat saya terlalu jauh di dalam kompleks perumahan agak sukar. Saya berharap Toko Irma dapat membuka cawangan di pusat membeli-belah, "kata Heni, seorang suri rumah yang tinggal di kawasan Bekasi.

Warna yang menarik disusun dengan kemas di dalam mangkuk, dibalut dengan daun hijau, dan bau dari jauh, mengetuk lidah anda untuk mencuba.

Di samping strategi pemasaran kata-mulut, kedai ini telah mula beralih ke telemarketing (melalui telefon). Ternyata ini memudahkan pengguna kerana sistem jualan yang boleh menggunakan sistem pesanan penghantaran. Tidak hanya itu, banyak tawaran menarik mulai dari harga yang berpatutan dari Rp 2.500 hingga Rp 5,000 untuk berbagai kue tradisional, paket kue dari Rp 150.000-up, dan sebagainya. Tawaran lain, diskaun 50% untuk kek tertentu di atas 17.00. itu tidak bermakna kek yang mendapat diskaun tidak boleh dilaksanakan, kualiti masih terjamin. Ini hanyalah satu strategi yang mengingati bahawa pada waktu petang, terlalu ramai pengunjung datang.

Kejayaan yang hanya menjadi mimpi, kini berada di tangan. Sehingga kini, sebuah kedai yang mempunyai jenama dari salah seorang anak biologinya, Irma, boleh mencapai 1200 keping sehari dari berpuluh-puluh jenis kek tradisional. Bukan itu sahaja, kedai ini dapat mengupah 110 pekerja untuk 5 cawangan. Lima kedai terletak di kampus Trisakti, Kementerian Kewangan, Kemanggisan, Pesanggrahan, dan Tomang.

Tidak hanya kejayaan itu, yang direkodkan dalam rekod MURI, pada tahun 2005, Irma Cake Shop memenangi anugerah setelah berjaya membuat Roti Buaya, kek persembahan Betawi, berjumlah 5.6 meter dengan IWAPI dan IKABOGA. Kekangan Masih Ada di dalam atau di luar. Perniagaan ini masih berjalan dengan menggunakan tenaga kerja manusia. Sesungguhnya kekuatan manusia boleh naik dan turun. Walau bagaimanapun, sistem standardisasi yang digunakan sebagai rujukan, rasa dan bentuk dijangka tidak berubah.

Realiti di sini jelas bahawa persaingan perniagaan tradisional bukan hanya dari jenis yang sama. Selain itu, selepas tempoh peralihan budaya asing dengan pengaruh yang besar. Lain-lain jenis pesaing, seperti kek barat dan roti tidak boleh diremehkan. "Saya mengakui bahawa ia adalah halangan terbesar, terutama kerana kecenderungan masyarakat kini mula melirik kek. Tetapi bagi saya, kek tradisional adalah budaya Indonesia yang asli. Saya sebagai warganegara mempunyai kewajipan untuk memeliharanya. Saya juga mempercayai bahawa walaupun pelbagai jenis dan kek kiasan yang menggembirakan, kek tradisional tetap tidak terganggu dalam cita rasa rakyat Indonesia. Ia adalah cara kita memperlakukan kek tradisional untuk terus wujud dalam dunia masakan, "katanya dengan bangga.

Strategi Pertahanan Pada masa itu tidak banyak kedai kue di kawasan Tomang. Pemasaran kek berjalan dengan lancar. Aliran keuntungan, kejayaan diperoleh. Memulakan hanya pada bangunan 3x6 meter, di dalam sebuah pavilion kecil, Kedai Pastry Irma kini dapat berkembang ke saiz 20x20 meter. Tetapi sekarang, seperti perumpamaan "kedai kue kiri kanan", pertandingan itu agak ketat. Walaupun anda kehilangan satu, seribu pesaing akan berkembang lagi. Pesaing dalam dunia perniagaan masih tidak dapat dihapuskan.

Untuk dapat bertahan dalam dunia perniagaan selama lebih kurang 31 tahun, sangat ideal untuk dikategorikan sebagai perniagaan yang berjaya. Faktor harga yang agak tidak menentu, persaingan yang sengit, dan pesaing-pesaingnya yang mushrooming telah membuat Kedai Cake Irma meningkat dan jatuh. Walaupun ia tidak datang kepada kemerosotan yang berisiko, kedai ini masih bergantung pada resipi leluhur dengan keunikannya sendiri sebagai strateginya. Di samping itu, kreativiti yang dinyatakan dalam produknya sangat menarik kepada pengguna dari pelbagai jenis, pembungkusan yang menarik, untuk merasakan perisa dan aroma. Tidak syak lagi, yang mengatakan untuk memastikan pengguna setia.

Kesedaran gaya hidup sihat (minda sihat) kini semakin tinggi. Makan kek bukan sahaja memenuhi kelaparan, tetapi juga memberi perhatian kepada apa yang dimakan dan bagaimana ciri-ciri kesihatan makanan. Kualiti masih harus dipertimbangkan, terutamanya mengenai kategori yang sihat dan halal.

"Orang ramai kini lebih licik dan sedar kesihatan. Oleh itu, kami terus berusaha membuat inovasi pada kek tanpa mengetepikan halal, hal ehwal sihat, dan perkhidmatan yang mesra pelanggan. Sederhana, kami menjalankan perniagaan ini hanya memikirkan bagaimana Kedai Pastry Irma boleh berjalan setiap hari dengan terus memberi perhatian kepada kualiti dan rasa, supaya ia dapat bertahan dan bersaing secara profesional, "tambah Sandra, anak lelaki Hanita Sulaiman.

kata kunci

perhitungan bisnis kue basah
usaha reseller kue basah
inspirasi usaha kue basah
resep kue basah untuk usaha rumahan
bisnis kue basah rumahan
usaha kue subuh
cara memulai usaha kue kecil kecilan
cara memasarkan kue buatan sendiri