Minggu, 23 Juni 2019

Cara Membuat Nastar Sederhana

Cara membuat nastar licin tanpa permukaan retak tidak sukar. Koki pastri kanan mendedahkan punca kek retak nastar.

Kek ini mengandungi jemas nanas yang lembut nampaknya selalu menjadi cuti wajib. Anda mungkin mula membuat kek nastar sebelum Lebaran. Mungkin anda berada di antara orang-orang yang tidak berjaya membuat Nastar cantik seperti bazar langganan.


Anda mesti mempunyai keyakinan untuk membuat nastar dengan resipi andalan. Harapannya ialah nastar kuning keemasan, rasa dan aroma yang halus dan lazat.

Nastar adalah pastri yang dipenuhi jem nanas.

Bahan:
  • 4 bijirin kuning telur
  • 2 bijirin kuning telur untuk bahan-bahan peluntur
  • ½ kg mentega mentega atau marjerin
  • ½ kg tepung
  • 100 gram gula halus untuk kek
  • 300 gr gula untuk jem
  • 1 bungkus vanila
  • 100 gram keju Gouda atau keju Cheddar sebagai pengganti
  • 50 gr kismis
  • 1 nanas
  • 1 sehelai kayu manis kecil

Cara membuat:

Jam Jam
  1. Nanas dikupas dan parut
  2. Masukkan gula dan masak sehingga dimasak dan tebal
  3. Percuma sehingga ia dapat dibulatkan dengan saiz mutiara
Bahan adunan
  1. Sediakan lembaran pembakar segi empat tepat dan sebarkan dengan marjerin
  2. Pukul 4 kuning telur dengan gula halus dan mentega sehingga mereka berkembang
  3. Masukkan keju parut ke campuran
  4. Masukkan tepung dan vanila
  5. Kacau sehingga membentuk campuran bulat
  6. Kek
  7. Pusingan kek dengan tangan anda sehingga sedikit lebih kecil daripada saiz bola golf
  8. Tambah jem jemak ke dalam sfera kek
  9. Potong kismis ke dalam 2 atau 4 kepingan kecil, letakkan kue pada kue
  10. Sikat permukaan kek dengan kuning telur
  11. Susun kek dalam lembaran pembakar dan bakar dalam ketuhar
  12. Untuk 40 item
KATA KUNCI
resep kue nastar spesial
resep kue nastar lembut dan wangi
rsep kue nastar asli
resep kue nastar 1 kg
resep kue nastar lembut lumer di mulut ukuran 1kg
resep kue nastar keju lembut lumer di mulut
cara membuat nastar sederhana
cara membuat nastar tanpa oven