Cara Membuat Bubur Sumsum Supaya Tidak Menggumpal

Cara Membuat Bubur Sumsum Agar Tidak Menggumpal, Hanya Perlu 3 Langkah Ini Bubur marin yang lazat lembut dan tidak beku. Makan dengan menjalankan gula pasir gula lebih legit. Bubur sumsum boleh dinikmati sebagai menu sarapan, juga boleh dijadikan makanan ringan. Bubur memasak yang diasinkan sebenarnya rumit. Ia kelihatan seperti menu mudah. Tetapi jika terdapat satu kesilapan dalam membuatnya, bubur sumsum akan menjadi kental. Sekarang, untuk memasak bubur bubur lembut, ia hanya memerlukan tiga langkah mudah. Untuk maklumat lengkap, mari ikuti deskripsi di sini. 1. Pilih tepung beras dengan warna putih berkilat Kunci untuk bubur yang disejukkan adalah tepung beras berkualiti. Gunakan tepung yang tidak berbau apak dan mempunyai warna putih berkilat. Baki juga dengan pemilihan santan berkualiti tinggi. Adalah lebih baik menggunakan santan segar bukannya santan yang dibungkus. 2. Larutkan tepung beras sebelum pemanasan Maksudnya ialah membubarkan atau mencairkan tepung beras...